UCI WBV KBWB

Laatste updates :

28/06/2012

Beste sportvrienden junioren,

Op 23 februari 2013 start het nieuwe wielerseizoen met de 16de Beverbeek Classic, herdenkingsprijs Hans Winters in Hamont-Achel.Onze wielerwedstrijd voor junioren was in het verleden altijd een inter-clubwedstrijd. Voor onze 16de editie Beverbeek Classic gooien we het als organisatieteam over een andere boeg. We maken van de juniorenwedstrijd een individuele koers, over een afstand van 82 km en met een prijzenpot van 660 euro - verdeelt over 40 prijzen - volgens het barema van de Belgische Wielrijdersbond. Als organisatie willen wij samen met jullie iets nieuw opstarten.
Indien je op 23 februari 2013 wil deelnemen aan onze individuele juniorenwedstrijd, moet je aan de inschrijvingstafel geen 5 euro betalen. Beverbeek Classic VZW betaalt voor u zowel de bijdrage van 3 euro aan de KBWB als de 2 euro organisatiekosten. Ook zullen de renners die zich vooraf inschrijven en de dag van de koers bij de veertig prijswinnaars zijn, nog een extra bonus van 10 euro ontvangen.

Wat moet je nu doen om in te schrijven?

Als junior stort u 10 euro op rekeningnr. BE13 7350 0278 9039   BIC: KREDBEBB van Beverbeek Classic vzw, met vermelding van: uw naam, voornaam,club en adres.Nadat het bedrag gestort is, wordt u een rugnummer toegekend. Op de website bij de rubriek voor de juniores vind je uw rugnummer terug. Bij het inleveren van je rugnummer en kaderplaatje ontvang je de 10 euro van je voorinschrijving terug. Indien je niet zou kunnen deelnemen om medische reden of een uitzonderlijke reden, wordt uw 10 euro ook teruggestort.

Zeer belangrijk: Er kunnen slechts 100 renners vooraf inschrijven!!!
Het inschrijvingsgeld moet vóór 1  februari 2013 op de rekening van Beverbeek Classic vzw ge-stort zijn.

Als wielerorganisatie kunnen we maximaal 125 junioren laten starten.
Junioren die niet voor 1 februari 2013 ingeschreven hebben, komen niet in aanmerking voor bovenvernoemde overeenkomst. De renners die bij de start van de juniorenwedstrijd een rugnummer dragen van 101 tot en met 125 vallen buiten deze overeenkomst.

Er is een spreekwoord dat zegt: ‘Wie eerst komt, eerst maalt’

Tot ziens op de Beverbeek Classic 2013,

Het bestuur

10/05/2012

Beverbeek Classic 2013 blijft UCI 1.2-wedstrijd

De 16de editie van de wielerwedstrijd Beverbeek Classic, herdenkingsprijs Hans Winters in 2013 blijft een UCI 1.2-wedstrijd. Dat heeft zopas het bestuur beslist tijdens haar laatste bestuursvergadering. De wedstrijd voor profploegen en Elite met en zonder contract vindt volgend jaar plaats op zaterdag 23 februari in het centrum van deelgemeente Achel.

Frido Winters, algemeen coördinator: “Het kostenplaatje om een 1.2-wedstrijd te organiseren wordt elk jaar maar groter en groter. De overweging om een stap terug te zetten en er een 1.12-wedstrijd van te maken, heeft maar even geduurd. Of je nu een 1.2- of een 1.12-wedstrijd organiseert, het werk blijft hetzelfde. We zijn er trots op dat onze organisatie financieel kerngezond is en dat we volgend jaar gebruik kunnen maken van het gloednieuwe en ruime gemeenschapscentrum Michielshof.”

Er is ook een verjonging doorgevoerd in de bestuursrangen. Wielerminnende jongeren als Frank Claes en Stefan Verhoeven uit Hamont-Achel hebben de bestuursrangen versterkt. Het secretariaat is voortaan in handen van Stefan Meyssen. Stefan Meyssen was voorheen secretaris van de juniorenwedstrijd. Hij zal geassisteerd worden door Willy Aerts die wegens gezondheidsredenen een stap terug zet.

Frido Winters hierover: “Willy Aerts blijft bestuurslid en daar zijn we hem dankbaar voor. Zijn rijke ervaring in de wielersport - meer dan 40 jaren - is voor onze organisatie Beverbeek Classic van onschatbare waarde.”

Beverbeek Classic heeft ook een nieuwe koersdirecteur aangetrokken in de persoon van oud-profrenner Wilfried Cretskens. In die hoedanigheid volgt hij oud-renner Hans Daams op. Limburger Wilfried Cretskens was jarenlang superknecht in het Quick-Stepteam van Tom Boonen.25/02/2012

Tom Van Asbroeck wint 15de Beverbeek Classic in massaspurt.

sprint

De Fransman Alexandre Blain was de beste renner in koers, maar het was neo-prof Tom Van Asbroek die de 15de Beverbeek Classic op zijn naam zette. Van Asbroeck werd perfect naar de laatste 200 meter gepiloteerd om in de massaspurt die wenkte helemaal zijn ding te doen. Lees Meer.

25/02/2012

Sterke 'Nederlandse beer' Rick Mensink Wint bij de junioren

De 145 renners maakten er een zeer snelle wedstrijd van en het startsein was nog maar gegeven, of twee Nederlanders (Rick Mensink en Leijs) reden weg van het peloton . Vlug wisten ze een voorsprong van een minuut bijeen te fietsen. Lees Meer.

21/02/2012

Marco Polo-Donckers Koffie geweigerd voor 15de Beverbeek Classic

Het continentaal team Marco Polo-Donckers Koffie met Ethiopische licentie is de start geweigerd in de 15de Beverbeek Classic van zaterdag 25 februari in Hamont-Achel. De reden is dat van de 10 ingeschreven renners van dit team slechts drie renners over een UCI-licentie beschikten. Op 15 februari meldde UCI-commissarie Erwin Kistemakers (NL) aan het Beverbeek Classic-bestuur dat er zeven renners van dit continentaal team niet bij de UCI bekend waren. Op aandringen van Beverbeek Classic-secretaris, Willy Aerts, bij sportbestuuurder Gilbert De Weerdt van het Marco Polo-Donckers Koffie-team om zich in orde te stellen bij de UCI, is de ploeg tot heden nog altijd niet in orde met UCI.
Daarom is in overleg met UCI-commissaris Erwin Kistemakers en het Beverbeek Classic-bestuur beslist de start te weigeren aan de ploeg Marco Polo-Donckers Koffie.

Het BBC-bestuur betreurt ten zeerste deze gang van zaken, vooral omdat in deze ploeg er Limburgse renners zijn die aan deze UCI 1.2-wedstrijd konden deelnemen. De organisatie heeft daarom aan het USC CRABBE - PERFORMANCE TEAM gevraagd om te starten.

07/02/2012

Beverbeek Classic-medewerkers op de Krawatencross

110 medewerkers van de Beverbeek Classic trokken op zaterdag 4 februari naar de Krawatencross in in het Antwerpse Lille, bij Turnhout. Ze zagen er veldrijden van het hoogste niveau en konden de jonge Tom Meeusen zien winnen. De winterse temperaturen weerhielden vele wielerfans er niet van om naar de Lilse Bergen af te zakken. Beverbeek Classic was er met twee autobussen vol medewerkers die straks paraat zullen staan voor de 15de Beverbeek Classic van zaterdag 25 Februari.

cross 2012


07/02/2012

Topsport Vlaanderen aan de start

Onze secretaris Willy Aerts laat weten dat de Duitse ploeg E. Merckx-Indeland heeft afgemeld en vervangen wordt door het continentaal profteam Topsport Vlanderen - Mercator

20/12/2011

Krawatencross voor 110 medewerkers Beverbeek Classic

Als dank voor de belangeloze inzet aan de grote wielerwedstrijd Beverbeek Classic in Hamont-Achel biedt het bestuur hun medewerkers een gratis uitstap aan naar de Krawatencross in het Antwerpse Lille. De 21ste editie van deze cross (GVA-trofee) vindt plaats op zaterdag 4 februari 2012. Er zijn opstapplaatsen voorzien om 11.00 uur in Hamont (sporthal), om 11.10 uur in Achel (Michielshof) en om 11.20 uur in Neerpelt-Centrum (parking nabij Aldi, richting Noord-Zuid). Inschrijven voor 10 januari 2012 op 0475/33.40.92 en 0493/50.76.74.


Op zaterdag 25 februari 2012 vindt in Achel de 15de editie plaats van de Beverbeek Classic, herdenkingsprijs Hans Winters. TV-Limburg zendt deze wedstrijd integraal en live uit.

03/11/2011

15de Beverbeek Classic 2013 rechtstreeks op TVL

Op zaterdag 25 februari 2012 vindt in Hamont-Achel de 15de editie plaats van de wielerwedstrijd Beverbeek Classic. De openingswedstrijd van het Belgische wielerseizoen voor elites & beloften m/z contract UCI ME 1.2 en juniores wordt voor de allereerste keer rechtstreeks en integraal uitgezonden door de regionale zender TV-Limburg. De rechtstreekse uitzending start om 12.00 uur.De start en aankomst vinden zoals voorheen plaats in het centrum van deelgemeente Achel.

De juniores starten om 11.45 uur in de Generaal Dempseylaan.

De elites & beloften starten - één uur vroeger dan de afgelopen jaren – om 12.00 uur aan het Michielsplein.

Het bestuur van Beverbeek Classic heeft met oud-renner Marc Wauters een overeenkomst bereikt om in het park van het Simonshuis – vlakbij de aankomst – voor kidsanimatie te zorgen met een BMX-piste.
De toegang tot de plaatselijke omloop is gratis.

31/10/2011

Wielerteam Beverbeek Classic stopt

Wielerorganisatie Beverbeek Classic uit Hamont-Achel zal in 2012 geen wielerploeg meer onder haar hoede nemen. De kleine ploeg met drie eliterenners zonder contract met Ronald Winters, Gert Claes en Tim Luyckx werd voor de start van het wielerseizoen 2010 overgenomen van de Hamonter Wielerclub. Al die tijd werd ze gesponsord door het bedrijf Polydak van oud-Hamontenaar Jaak Schuurmans. Polydak is hoofdsponsor voor de 15de editie van de Beverbeek Classic op zaterdag 25 februari 2012.

Polydak stopt wel als als sponsor van het wielerteam vzw Beverbeek Classic maar staat volgend seizoen op de truien van de renners van Sport en Steun Leopoldsburg. De renners Ronald Winters, Gert Claes en Tim Luyckx werd de mogelijkheid geboden om samen met sponsor Polydak de overstap te maken naar de wielerploeg uit Leopoldsburg. Alleen Gert Claes heeft beslist dit te doen. Ronald Winters rijdt in 2012 voor het team van Profel Bofrost Prorace Cycling Team uit Kapelle-op-den-Bos en Tim Luyckx maakt de overstap naar de Toekomstvrienden Baal.

15/04/2011

Beverbeek Classic 2013 op zaterdag 25 februari

Wielerorganisatie Beverbeek Classic vzw uit Hamont-Achel zal de 15de editie van hun wielerwedstrijd in 2012 één week eerder moeten laten plaatsvinden. De Internationale Wieleruni-UCI heeft immers zopas laten weten dat volgend jaar de opening van het wielerseizoen in de 8ste week plaatsvindt en niet zoals voorheen op de 9de zaterdag.

"Wij hadden onze 15de Beverbeek Classic - Herdenkingsprijs Hans Winters reeds gepland op zaterdag 3 maart 2012. Door deze beslissing van de UCI zijn we verplicht onze openingswedstrijd van het seizoen 2012 te verschuiven naar zaterdag 25 februari. Mogelijk heeft dit te maken met de zwaar beladen kalender en de wereldkampioenschappen die in 2012 Nederland plaatsvinden," zegt Beverbeek Classic-secretaris Willy Aerts.

18/03/2011

Beverbeek Classic op Nederlandse Man Bijt Hond
Op 26 februari was een cameraploeg en journalist van het Nederlandse NCRV-programma Man Bijt Hond aanwezig op de 14de editie van de Beverbeek Classic. Op maandag 21 maart wordt de reportage uitgezonden op Nederland 2 om 18.50 uur. De reportage gaat hoofdzakelijk om de Nederlandse Ton Merckx en zijn liefde voor wielershirtjes, maar de wielerwedstrijd komt ook in beeld.

21/02/2011

De definitieve samenstelling van het team Continental Cyclingteam Jo Piels: Pim de Beer (NL), Cornelius van Ooyen (NL), Maurits Lammertink (NL), Brian Megens (NL), Bob van der Tholen (NL), Jasper Hamelink (NL), Stefan van Winden.

Sportbestuurder: Sjaak van Hooft.

De definitieve samenstelling van de ploeg Donckers Koffie-Jelly Belly: Kevin Hulsmans (B), Kurt Hovelijnck (B), Huub Duyn (NL), Sander Helven (B), Steven Schets (B), Ingmar De Poortere (B), Nicky Cocquyt (B).

Sportbestuurder: Danny Stevens.

De definitieve samenstelling van de ploeg VG-PRORACE cycling Team: Kurt  Van Goidsenhoven (B),  Lennert Jacobs (B),  Dimitri Fauville (B), Tanguy Latinne (B), Jens Nueten (B), Laurens Van Briel (B), Rob Van Genechten (B).
Sportbestuurder: Patrick Tuerlinckx.

06/02/2011

Volgende ploegen hebben de namen bekendgemaakt van hun renners welke deelnemen aan de Beverbeek Classic:

Het Duitse continentale team NSP heeft deze week nog de renner Marcus Eichler ingelijfd, die overkomt van het ter ziele gegane Milram. NSP heeft een sterke ploeg. Tino Thömel staat momenteel 3° in het UCI-klassement.

Deelnemers: Sven Forberger (DL), Lucas Schädlich (DL), Tino Thömel (DL), Björn Thurau (DL), René Obst (DL), Markus Eichler (DL), Jacob Fiedler.

Reserve: Sebastian Baldauf (DL), Leo Menville (DL), Jonas Schmeiser (DL).

Sportbestuurder: Lars Wackernagel (DL).Het continentale team Jong Vlaanderen-Bauknecht-Jartazi-Lotto (B) : Garrit Broeders (B), Steven De Neef (B), Timothy Dupont (B), Stijn Steels (B), Dylan Teuns (B), Francesco Van Coppernolle (B), Kevin Verwaest (B).

Reserve: Kevin Van Dyck (B), Benjamin Verraes.

Sportbestuurder: Danny Schets (B).Het clubteam Dunkerque- Close2 uit Frankrijk heeft verschillende buitenlanders in de ploeg: Jeremy Honorez (B), Maxime Chombart (FR), Ruaraidh Mcleod (NZL), Waide Mangham (NZL), Adrien Vandermeersch (FR), Martynas Maniusis (LIT), Jeremy Devaux (B).

Reserve: Jeremy Burton (B), Florent Brochard (FR).

Sportbestuurder: Nico Mattan (B).

Het clubteam Profel-Bofrost-Prorace (B): Jan Bluekens (B), Bjorn Coomans (B), Thomas Ongena (B), Jef Torfs (B), Pieter Van Herck (B), Jef Goossens (B), Tom Willems (B).

Reserve: Simon Van Roy (B), Jean-Paul Simon (B), Jarno Van Mingeroet (B).

Sportbestuurder: Eddy Verhoeven (B).

06/02/2011

Het derde continentale profteam Veranda's Willems-Accent komt met een sterke ploeg naar de Beverbeek Classic met volgende renners: Jurgen Van Goolen (B), Evert Verbist (B, winnaar in 2006), Thomas Vernaeckt (B), Sjef De Wilde (B), David Kemp (AUS), Dieter Cappelle (B), James Vanlandschoot (B).

Reserve: Rob Goris (B), Stefan van Dijk (NED), Bram Schmitz (NED).

Sportbestuurder: Jean-Marc Rossignon.

06/02/2011

Gisteren zaterdag trokken twee bussen met medewerkers aan de komende 14de Beverbeek Classic naar het Antwerpse Lille. Daar gingen ze aan de nadars staan om de wereldtop van het veldrijden aan het werk te zien in de 20ste Krawatencross. Samen met duizenden toeschouwers hebben ze genoten van een topveldrit in de Lilse Bergen. Het was immers spannend tot op het laatste ogenblik omdat vijf renners met Niels Albert, Zdenek Stybar, Sven Nijs, Kevin Pauwels en Bart Wellens in een spurt moesten uitmaken wie de wedstrijd van de GVA-trofee zou winnen. Met een ultieme jump ging het wiel van Kevin Pauwels als eerste over de eindstreep.

De Achelse sportfotograaf Edgard Van Decraen was er ook bij en maakte een fotoreportage.

krawatencross

Bekijk de rest van de foto's getrokken door Edgard Van Decraen

06/02/2011

Ook het continentale team Lotto-Bodysol- PC Wallon (B) heeft de namen vrijgegeven van hun ploeg voor de Beverbeek Classic.

Hun selectie bestaat uit: Tom Dernies (B), Boris Dron (B), Benoit Naert (B), Gil Suray (B), Kevin Thome (B), Jeroen Schelven (B), Florent Serry (B).

Reserve: Cedric Collaers (B), Laurent Donnay (B), Julien Deckesne (B).

Sportbestuurder: Pascal Pieterarens (B).

02/02/2011

De Limburgse afdeling van Wielerbond Vlaanderen heeft de selectie bekendgemaakt van de renners die deelnemen aan de 14de Beverbeek Classic in Hamont-Achel. Op te merken valt dat er twee Nederlandse renners op de lijst staan. Het zijn twee beloften van de ploeg Sport en Moedig Genk. Dit zijn ze: Gert Claes (B), Ronald Winters (B), Tim Schmitz (NL), Laurent Puts (NL), Jens Leyssen (B), Bram Kerkhofs (B), Rutger Wouters (B).

Reserve: Steven Mortier (B), Pieter Vidal (B), Gert Lodewijks (B).

Sportbestuurder: Swa Lambrechts.

02/02/2011

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Hamont-Achelse UCI1.2-wielerwedstrijd Beverbeek Classic komt er op zaterdag 26 februari een derde profploeg aan de start. De derde Belgische continentale profploeg is Team Veranda's Willems-Accent. Teammanager is Jean-François Bourlart met zijn assistenten Lucien Van Impe en Thierry Marichal.

Secretaris-selectieheer Willy Aerts: "Het continentale team ISD uit Oekraïne heeft in extremis afgezegd omdat de visa van de renners niet in orde geraakten. Even zag het er naar uit dat we de Engelse ploeg Raleigh als vervanger hadden, maar uiteindelijk zijn we heel blij dat we het kersverse Belgische continentale profteam Veranda's Willems-Accent op onze deelnemerslijst mochten inschrijven."

Verder hebben volgende ploegen hun renners bekend gemaakt:

Het continentale profteam Topsport Vlaanderen-Mercator

Sander Armée (B), Kenny De Ketele (B), Sven Jodts (B), Tim Mertens (B), Jarl Salomein (B), Jelle Wallays, Pieter Vanspeybrouck (B).

Reserve: Stijn Joseph (B), Pieter Serry (B).

Sportbestuurder: Hans Declerck.

Het clubteam La Royale Pedale Saint-Martin Tournai (B)

Nicolas Baiolet (B), Quentin Bertholet (B), Ludovic Capelle (B), Laurent Carton (B), Clement Lhotellerie (FRA), Ronny Normand (B), Xavier Weyland (B). Reserve: Michaël Blanchy (B), Hubert Jacues (B), Robin Vandekerkhoven (B).

Sportbestuurder: David Boudson.

De Franse ploeg Team ESEG DOUAI

De renners: David Deroo (FR), Pierre Drancourt (FR), Leo Fortin (FR), Geoffrey Deresmes (FR), Romain Pillon (FR), Aurelien Thilloy (FR), David Skrzypczak (FR). Reserve: Wilfried Daumont (FR), Antoine Fauldrin (FR), Valerian Vermeulen (FR).

Sportbestuurder: Laurent Pillon.

31/01/2011

Oud-persmedewerker René Winters uit Hamont-Achel heeft van 1979 tot 1985 de wieleractiviteiten van de Noord-Limburgse Wielerclub op de voet gevolgd. De foto's die hij destijds maakte, heeft hij ter beschikking gesteld aan onze wielerorganisatie Beverbeek Classic. De wielerliefhebber zal op de foto's tal van mensen herkennen die nog altijd bij het wielergebeuren in onze regio betrokken zijn. Eentje daarvan is onze secretaris Willy Aerts. Bij NLWC was hij één van de stuwende krachten.

De foto's kan je vinden op deze Weblink

31/01/2011

115 medewerkers Beverbeek Classic naar Krawatencross

IMG_3240%20(FILEminimizer).jpg

Op zaterdag 5 februari trekken liefst 115 medewerkers van de wielerwedstrijd Beverbeek Classic met twee autobussen naar het Antwerpse Lille. Daar vindt - na het wereldkampioenschap van het afgelopen weekend - de grote clash plaats tussen de wereldtop van het veldrijden in de 20ste Krawatencross (GVA-trofee).

De medewerkers mogen daar gratis naar toe. De grote groep zal op het parcours in Lille zeker opvallen want iedere medewerker draagt een rode jas van de organisatie Beverbeek Classic. 

31/01/2011

Secretaris Willy Aerts kreeg afgelopen weekend de definitieve namenlijst doorgespeeld van vijf ploegen welke deelnemen aan de 14de Beverbeek Classic op zaterdag 26 februari. Dit zijn ze:

Team NSP (DL): Sven Forberger (DL), Lucas Schädlich (DL), Tino Thömel (DL), Björn Thurau (DL), René Obst (DL), Jonas Schmeiser (DL), Jacob Fiedler (DL). Reserven: Sebastian Baldauf (DL), Leo Menville (DL), Matthias Mortka.

Sportbestuurder: Lars Wackernagel (DL).

Terra Footwear Bicycle Club (B): Sven Nooytens (B), Stief Swinnen (B), Jeroen Goudket (B), Kevin Van Acker (B), Vincent Meyvis (B), Joris Wagemans (B), Tom Wecker (LUX). Reserven: Joris Haers (B), André Kruger (DL), Niels Belen (B).

Sportbestuurder: Carl Roes.

Van Goethem- Pro Race Cycling Team (B): Kurt Van Goidsenhoven (B), Rob Van Genechten (B), Bart Baeyens (B), Laurens Van Briel (B), Dimitri Fauville (B), Jens Van Nueten (B), Gianni Van Calster (B). Bjorn De Decker (B), Kjell Baerdemaeker (B), Latinne Tanguy (B).

Sportbestuurder: Patrick Tuerlinckx.

Rock Werchter Cycling Team: Maarten Craeghs, Wout Franssen, Tim Haex, Jelle Mannaerts, Sven Verboven, Jurgen Van Trijp, Ben Grenda (Tasmanië). Reserven: Randy Costermans, Kevin Geerts, Arne Wynants.

Sportbestuurder: Francis De Smedt.

Vélo Club de Roubaix Lille Metropole (FR): Nicolas Bonnet, Anthony Colin, Benoit Daeninck, Loïc Desriac, Denis Flahaut, Morgan Kneisky, Kevin Lalouette.

Reserve: Steven Tronet.

Sportbestuurder: Frédérique Delchambre.

26/01/2011

De ploeg Omega Pharma - Lotto - Davo (B) maakte haar selectie bekend voor de 14de Beverbeek Classic:
Brian Bulgac (NL), Dan Mc Lay (UK), Niels Reynvoet, Joren Segers, Yannick Vanbrabant, Zico Waeytens, Wouter Wippert (NL).
Reserve: Jorne Carolus, Gijs Van Hoecke, Yannick Wellens.
Ploegleider: Kurt Van de Wouwer
Het continentale profteam Landbouwkrediet-Colnago maakte volgende namen bekend:
Bart Dockx, Kevin Peeters, Hans Dekkers (Nl), Joeri Stallaert, Jonathan Breyne, Aidis Kruopis (Lit), Egidius Juodvalkis (Lit). Reserve: Edwig Cammaerts (vorig 2de in Beverbeek Classic).
Sportbestuurder: Marcel Omloop

20/01/2011

Voor de 14de editie van de Beverbeek Classic stuurt de redactie van de sportwebsite http://www.directvelo.com/ drie journalisten naar onze UCI-1.2-wedstrijd. Een journalist volgt de wedstrijd in de perswagen en de twee andere collega's bevinden zich op het plaatselijke parcours en brengen het wedstrijdverloop rechtstreeks op hun website.

Directvelo.com is een Franstalige website die "à la minute" de wielerliefhebbers - vooral aan de andere kant van de taalgrens - op de hoogte gaat houden van het wielergebeuren dat op zaterdag 26 februari in Hamont-Achel plaatsvindt. Het verslag vind je op de link "Les Lives".

18/01/2011

Ondanks het feit dat de secretaris van Beverbeek Classic, Willy Aerts, de ploegen van de elites & beloften bekend maakte, blijven de inschrijvingen maar binnenkomen.

Zo vielen zopas de inschrijvingen nog in de bus van het Duitse Matrix Racing Team uit Dortmund en de Waalse ploeg: La Royal Pédale St.Martin Tournai met  bekende renners als Michael Blanchy, Ludovic Capelle, Jaan Kirsipuu, Clément Lhottelerie en Tony Tomassina. Dit brengt het totaal aantal inschrijvingen op 52 ploegen. De vraag overtreft dus ruim het aanbod.

15/01/2011

radio 2

Beluister het nieuwe reclame spotje, dit zal regelmatig te horen zijn een week voor de Beverbeek Classic op Radio 2.

Beluister

14/01/2011

Voor de 14de editie van de Beverbeek Classic is commissaris Martin Bruin uit Den Haag door de UCI aangeduid als de voorzitter van het college van commissarissen.

12/01/2011

Het bestuur van wielerorganisatie Beverbeek Classic heeft ultiem een 29ste ploeg startgelegenheid gegeven aan de 14de Beverbeek Classic van zaterdag 26 februari 2011. Het gaat om het APK Quality Cycling Team uit Overpelt (B). Ploegleider is Davy Daniëls.
Het continentale team NSP-Nutrixxion uit Duitsland stuurt volgende renners naar Hamont-Achel:
Sven Forberger, Lucas Schädlich, Tino Thömel, Björn Thurau, René Obst, Jonas Schmeiser en Jacob Fiedler.
De continentale ploeg NSP staat onder leiding van ex-renner Lars Wackernagel. 
Ploegleider is Thomas Kohlhepp.
 
Het clubteam Terra Footwear-Bicycle Line (B) vaardigt volgende renners af: Sven Nooytens, Swinnen Stef, Jeroen Goudket, Kevin Vanacker, Vincent Meyvis, Joris Wagemans, Tom Wecker (Lux). Ploegleider is Frank Boeckx

09/01/2011

Medewerkers Beverbeek Classic naar Krawatencross in Lille

Ook dit jaar gaan de medewerkers van wielerorganisatie Beverbeek Classic naar een groot wielerevenement. Op zaterdag 5 februari stappen ze de bus op om de wereldtop van veldrijders aan het werk te zien in de 20ste Krawatencross (GVA-trofee) in het Antwerpse Lille. De medewerkers krijgen deze uitstap gratis aangeboden als dank voor hun inzet bij de organisatie van de wielerwedstrijd Beverbeek Classic. Er zijn opstapplaatsen voorzien in Hamont (sporthal), Achel (Michielshof) en Neerpelt-Centrum. Info op 0474/72.38.17.

26/12/2010

krant
De cultuurkrant van de stad Hamont-Achel heeft in haar eindejaarseditie de frontpagina en een gedeelte van pagina twee besteed aan de 14de editie van de Beverbeek Classic. Hierbij de frontpagina van dit uitstekende cultuurblad van de stad Hamont-Achel.

26/12/2010

14de Beverbeek Classic selectiever op vernieuwd parcours

Wielerorganisatie Beverbeek Classic vzw uit Hamont-Achel (B) heeft zopas het parcours bekendgemaakt voor de 14de editie van de Beverbeek Classic op zaterdag 26 februari 2011. Opvallende vaststelling is dat het parcours van de grote ronde – 118 km - door de provincie Limburg op verschillende plaatsen nieuwe wegen zal inslaan. Doel van deze aanpassingen: het parcours selectiever maken vooraleer de renners de 7 plaatselijke ronden in Achel voor de wielen krijgen.

Een werkgroep binnen Beverbeek Classic heeft de afgelopen maanden rond de tafel gezeten en het parcours van de afgelopen jaren doorgelicht. Bestuurslid Marc Buteneers - hoofdverantwoordelijke veiligheid en parcours – legt uit waarom de koers nieuwe wegen gaat opzoeken.

Marc Buteneers: «Tijdens het overleg kwam duidelijk naar voor dat er in het parcours te veel rechte stukken weg waren. Die rechte stukken waren niet bevorderlijk om de wedstrijd open te breken. Ik denk hierbij aan de weg Peer-Hechtel en Hechtel-Lommel-Barrier. Ook de renners kwamen tot dit besluit en vroegen om een selectiever parcours. De wijzigingen die thans werden doorgevoerd, moeten de wedstrijd niet alleen aantrekkelijker maar tevens een flink stuk zwaarder maken.»

Klein Zwitserland in de stad Bree

Een nieuw parcours uitstippelen hield in dat de afstand van 118 km niet mocht veranderen. In hun zoektocht naar heuvelzones in het Noordoosten van Limburg kwam men terecht op de lange helling van Opoeteren naar Dilsen en de lus Neerglabbeek-Opitter-Neerglabbeek. In Opitter (Bree) ligt namelijk “Klein Zwitserland” met een reeks van kuitenbijters.

«De stad Bree en de politie waren onmiddellijk bereid om de renners en volgers doorgang te verlenen,» zegt Marc Buteneers. «Verder zijn er veel meer bochten in het parcours en enkele kleine hellingen waar men twee keer passeert. Dit alles maakt de rit in lijn een stuk zwaarder. De strook kasseien aan de Driepaalhoeve in Dilsen laten we links liggen. De renners reden toch niet over de kasseien en de stroken er langs zijn slecht en alleen maar goed voor veel lekke banden.»

De lange stroken van Peer-Hechtel en Hechtel-Lommel-Barrier zijn geschrapt. Na de doortocht door Peer slaat men af richting het Hoksent in Eksel en verder naar Overpelt-Lindel- Heesakker- Herent en Boseind in Neerpelt. Marc Buteneers: «We vermijden hiermee het drukke centrum van Neerpelt. We kunnen deze wedstrijd alleen maar organiseren dankzij de medewerking van politiemensen van verschillende politiezones, leden van wielerclubs en wielertoeristenclubs uit de regio als seingevers, 30 motards en een busje met 9 mobiele seingevers die overal kunnen ingezet worden. In totaal zijn er 350 vrijwillige medewerkers om de hele organisatie van Beverbeek Classic in goede banen te leiden.»

Aan deze ME 1.2. UCI-wedstrijd voor elites & beloften nemen ook dit jaar om en bij de 200 renners deel met 28 ploegen van 7 renners. De inschrijvingen blijven op het secretariaat maar binnen stromen. Liefst 53 ploegen staan te popelen om te vernemen of ze aan de start kunnen verschijnen van deze enige ME 1.2 UCI-wedstrijd in Belgisch Limburg. Start en aankomst vinden zoals de voorgaande plaats in het centrum van deelgemeente Achel.

Er staat ook weer een juniorenwedstrijd op het programma waaraan 140 renners kunnen deelnemen.

26/10/2010

Team Polydak onder dak bij Beverbeek Classic

beverbeek classic

Dinsdagavond 26 oktober is in Achel de overeenkomst ondertekend voor de overstap van de drie renners van het Team Polydak van de Hamonter Wielerclub (HWC) naar wielerorganisatie vzw Beverbeek Classic. In onderling overleg is beslist deze overstap te maken nadat Wielerbond Vlaanderen nieuwe structuren uittekende voor het organiseren van wielerwedstrijden. Voor de drie renners met Ronald Winters (drie overwinningen), Gert Claes (twee overwinningen) en Tim Luyckx verandert er niets omdat Beverbeek Classic het sponsorcontract met de firma Polydak uit Lommel overneemt van HWC. Om de overstap van de drie renners mogelijk te maken heeft vzw Beverbeek Classic onlangs een stamnummer aangevraagd bij de KBWB. Vanaf volgend wielerseizoen treden zij dan zelf op als inrichter van hun 1.2-wielerwedstrijd bij de opening van het wielerseizoen (zaterdag 26 februari 2011). Voorheen trad HWC op als inrichter, in samenwerking met Beverbeek Classic. De twee bestuursleden van HWC, Peter Haex en Jan Rijnders, blijven deel uitmaken van het bestuur van vzw Beverbeek Classic.

Foto's: Edgard Van Decraen

13/09/2010

Beverbeek Classic rouwt om het overlijden van bestuurslid Jan Winters

jan winters

Op 7 september 2010 overleed na een ongeneeslijke ziekte in de geborgenheid van zijn huisgezin, met echtgenote Maria en zijn kinderen Marjan en Ronald, onze trouwe medewerker Jan Winters van Achel-Statie. Jan was bijna 54 jaar. Veel te vroeg is één van de steunpilaren van onze wielerorganisatie heengegaan. Jan was de verantwoordelijke voor de catering en de VIP-ontvangst. Jan maakte er - samen met Maria, dochter Marjan en andere medewerkers - een erezaak van dat zijn verantwoordelijke taak tot in de puntjes werd uitgevoerd. Niets ontsnapte aan zijn aandacht. Voor de bestuursleden en de vele andere medewerkers was het een geruststelling te weten dat deze tak van de grote organisatie van de Beverbeek Classic - met Jan aan het hoofd - in goede handen was. We zullen Jan heel erg missen en zijn hem zeer dankbaar voor de vele jaren van belangeloze inzet voor de Beverbeek Classic.

Rust in vrede, Jan. We zullen je nooit vergeten.

14/02/2010

Hamonter Wielerclub terug in het peloton

In café De klok te Hamont werd de nieuwe ploeg voorgesteld van de Hamonter Wielerclub.  Het is een kleine ploeg met drie renners. Met heel veel ambitie kijken ze uit naar het nieuwe wielerseizoen. Kopman Ronald Winters uit Achel, Tim Luycks uit Dessel en Gert Claes uit Beverlo-Beringen rijden bij de Elites & Beloften.
In zijn welkomswoord zei HWC-voorzitter Jan Rijnders dat de plaatselijke wielerclub dit jaar haar 40-jarig bestaan viert en dat met de komst van de drie renners HWC weer terug in het peloton verschijnt. Kopman Ronald Winters: "In het peloton mogen ze er op rekenen dat we als één blok zullen rijden in de regionale wedstrijden. We zijn hoofdsponsor Jaak Schuurmans van de firma Polydak en medesponsor Beverbeek Classic dankbaar dat zij ons steunen. We zullen voor hen publiciteit maken door te antwoorden met de pedalen. Onze voornaamste doelstelling dit jaar is het provinciaal kampioenschap. Het zou mooi zijn als één van ons drieën dit mocht winnen." Ronald Winters neemt op zaterdag 27 februari deel aan de Beverbeek Classic in de selectieploeg van Limburgse Elites & Beloften.
 

09/02/2010

Medewerkers Beverbeek Classic naar Superprestigeveldrit.
 
Twee autobussen vol met vrijwillige medewerkers van de Beverbeek Classic gingen zondag 7 februari naar de Superprestigeveldrit in Zonhoven.
Ze waren getuige van de spannende veldrit tussen de wereldtoppers. De diepe kuil in het parcours - met twee flinke afdalingen en evenveel steile klimmen - was de plaats waar duizenden toeschouwers het spektakel gadesloegen. Ook onze medewerkers - zoals te zien op de foto's met hun rode jassen - wilden absoluut niets missen van dit hoogstaand wielergebeuren. Foto's Zonhoven

08/02/2010

Het bestuur deelt mee dat organisaties of verenigingen op de plaatselijke omloop enkel en alleen met een schriftelijke toelating van de organisatie een commerciële activiteit mogen ontplooien. Schriftelijke toelating kan je vragen op het volgende email adres. fridowinters@skynet.be

03/02/2010

jessieJessie Daams Belgisch kampioen puntenkoers op de piste. Graag willen wij haar, namens het bestuur Bevebeek Classic, van harte gelukwensen met het behalen van deze titel en wensen haar veel succes in het nieuwe seizoen. Ze ging haar ploegmakkers Jolien D'Hoore en Kelly Druyts van Topsport Vlaanderen vooraf. Jessie Daams (19) behoort met Jolien D'Hoore en Kelly Druyts tot de top van het Belgisch vrouwenwielrennen. Internationaal liet dit trio al veel mooie dingen zien in menige topwedstrijd.

28/01/2010

renners kleinOp donderdag 11 februari 2010 omstreeks 18.50 uur zendt TV-Noord op TV-limburg een reportage uit over de Hamont-Achelse wielrenners. Op zaterdag 27 februari opent immers het wielerseizoen met de 13de editie van de Beverbeek Classic in Hamont-Achel. Nog nooit had Hamont-Achel zoveel renners in het peloton. Lees meer....

14/01/10

vrijetijdskrantMet de titel "Sport is troef op 13de Beverbeek Classic" brengt de januari/februarieditie van de Vrijetijdskrant van de stad Hamont-Achel een ruime bijdrage over onze wielerwedstrijd op zaterdag 27 februari. In een vervolg van het frontpagina-artikel verneemt de lezer op pagina twee van de cultuurkrant dat de Hamonter Wielerclub weer drie renners in het peloton brengt met Achelaar Ronald Winters, Tim Luyckx uit Dessel en Gert Claes uit Beverlo-Beringen.

28/12/2009

Zoals de jaarlijkse gewoonte het wil gaat het Beverbeek Classic bestuur met alle medewerkers weer naar een groots wielerevenement. Dit jaar is er voor gekozen om naar de Superprestige-veldrit in Zonhoven te gaan. En dit op zondag 7 februari 2010. De verantwoordelijken van de verschillende werkgroepen zullen hun medewerkers tijdig inlichten met de nodige informatie en dat ze gratis kunnen meegaan.

24/11/2009

kris claesenNeerpeltenaar Kris Claesen is de nieuwe voorzitter van de Beverbeek Classic, dat heeft het bestuur dinsdag 24 november beslist. Kris Claesen (50) wil op 27 februari met zijn 240 vrijwillige medewerkers gerant staan voor het goede verloop van de Beverbeek Classic, Kris Claesen is gedelegeerd bestuurder van het bedrijf CTAC, specialist in IT- en businessconsultancy en actief in België, Nederland en Duitsland.

03/03/2009

Tijdens de grote ronde van de Elite & Beloften in de Beverbeek Classic heeft een valpartij van zeven renners zware gevolgen gehad voor een Nederlandse renner. Helmondenaar Hans Bloks van de continentale ploeg Jo Piels zal een hele tijd uit het peloton blijven aangezien hij een polsbreuk, knieschijfbreuk en hersenschudding heeft opgelopen. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Genk.

Deze renner won vorig jaar de Ronde van Hongarije en stond bij verschillende klassiekers vorig jaar op het podium.

Een afvaardiging van het bestuur van Beverbeek Classic zal de renner bezoeken in het ziekenhuis.

01/03/2009

De videoreportages van TV Limburg en VRT / Sporza staan online.

28/02/2009

Andreas Schillinger (Team Nutrixxion)
eerste duitse winnaar in Beverbeek Classic

Lokaal renner Dennis Vanendert (Team Beveren 2000) schittert zoals beloofd

Overzicht van de wedstrijduitslagen vindt U hier.

Verder vindt U onder volgende links de wedstrijdverslagen terug :

24/02/2009

Radio 2 interview met Frank Meuris, voorzitter Beverbeek Classic Comité.

Limburg-Actueel.be interviewt Frido Winters, algemeen coordinator Beverbeek Classic Comité.

 

24/02/2009

Persconferentie met
lokale renners Dennis Vanendert en Ronald Winters

"We starten om te winnen !"

Klare taal werd gesproken tijdens de persconferentie van 24 februari, waar gastspreker en Radio 2 reporter Jos Roofthooft bij lokale vedetten Dennis Vanendert en Ronald Winters naar hun ambities peilde.

"Dit is de openingswedstrijd van ons seizoen en iedereen wil meteen goed scoren", verduidelijkt Dennis Vanendert, die bij Team Beveren 2000 onder leiding van sportdirecteur Wim Feys rijdt. Dennis merkt op "dat een goed resultaat in de openingskoers niet enkel een eerste test is van je fysieke conditie, maar ook sponsors en supporters kunnen een hoge score best wel smaken".

Het seizoen 2008 van Dennis startte met een pijnlijke val in de vorige editie van Beverbeek Classic. De elleboogbreuk als gevolg van een smak tegen het asfalt in de laatste rechte lijn naar de aankomst zorgde meteen voor een gemist voorjaar. De 20-jarige beloftevolle renner is dit jaar vastberaden om zich te tonen in de Beverbeek Classic.

Ook United Cycling Team renner Ronald Winters is gebrand om voor eigen deur hoog te eindigen. Vorig jaar maakte hij lange tijd koers in de achtervolgende groep, maar vond nooit de aansluiting met de koplopers. "In 2006 strandde ik op een mooie zesde plaats.Dit jaar wil ik opnieuw uitblinken in mijn eigen gemeente", bekent Ronald, die van beroep postbode is.

 

23/02/2009

Frank Vandenbroucke aan de start in de Beverbeek Classic

Nadat de San Marinese continentale wielerploeg Cinelli eerder deze maand naast een UCI licentie greep, vond sportdirecteur Nico Mattan in zijn verbetenheid de oplossing in een fusie met het Australische Fuga - Down Under.

In de fusieploeg Cinelli - Down Under vinden we enkele bekende namen als Frank Vandenbroucke, Bert Roesems en Fabio Polazzi terug. Alvorens aan de start te komen in de Driedaagse van West-Vlaanderen, Nokere Koerse en Dwars door Vlaanderen, opent dit nieuwe team haar seizoen met deelname aan de Beverbeek Classic.

Ploegleider Nico Mattan bevestigde per fax aan de organisatie van de Beverbeek Classic dat Cinelli-Down Under, incluis Frank Vandenbroucke, zal starten in Achel. "Ik had al enkele weken contact met Nico Mattan," zegt secretaris Willy Aerts van het Beverbeek Classic Comité. "Daarom hadden wij een plaatsje vrijgehouden. Ik kan dan ook niet ontkennen dat wij heel blij zijn met de deelname van zijn team."

Nico Mattan wou op 1 maart ook starten in Kuurne-Brussel-Kuurne (cat. 1.1), maar die wedstrijd sloot op 20 februari haar deelnemerslijst af.

De komst van het Cinelli - Down Under team en vooral de aanwezigheid van Frank Vandenbroucke zal naast een hoge publieke belangstelling ook voor aanzienlijke media aandacht zorgen. Naast de lokale tv zender TV Limburg zal ook VRT TV / Sporza een reportageteam naar het event sturen.

Foto : website F. Vandenbroucke

21/02/2009

Beverbeek Classic organisatie met 100 medewerkers naar Lotto Zesdaagse in Hasselt

Eén week voor de openingswedstrijd van het wielerseizoen op zaterdag 28 februari,  gaan liefst 100 medewerkers van Beverbeek Classic naar de Lotto-zesdaagse in Hasselt.

Op zaterdag 21 februari omstreeks 18 uur vertrekken twee autobussen vanuit Noord-Limburg naar de Ethiashallen in Hasselt om dit wielerspektakel bij te wonen. Op 28 februari om 13 uur starten 198 Eliten & Beloften aan het Michielshof in Achel voor de 12de editie van de Beverbeek Classic, herdenkingsprijs Hans Winters.

 

 

 

20/02/2009

Een voorlopige deelnemerslijst van de Juniors wedstrijd werd opgeladen.

 

 

17/02/2009

Een voorlopige deelnemerslijst van de Elites & Beloften wedstrijd werd opgeladen.

 

14/02/2009

Een voorlopige ploegenlijst voor de Elites & Beloften wedstrijd werd opgeladen.

  • Continental Prof Teams : 2 belgische ploegen.
  • Continental Teams : 4 belgische, 2 nederlandse, 2 duitse, 1 luxemburgse en 1 griekse ploeg.
  • Club Teams : 11 belgische, 6 nederlandse, 1 dutise en 1 franse ploeg.

In totaal zijn 31 ploegen opgenomen in de lijst; nog 2 ploegen dienen ingevuld te worden.

 

10/02/2009

De ploegenlijst voor de Juniors wedstrijd werd opgeladen. Momenteel zijn 16 van in totaal 18 ploegen aangeduid.

 

10/01/2009

In de januari uitgave van de Vrijetijdskrant (een door de gemeente Hamont-Achel tweemaandelijks uitgegeven tijdschrift) wordt de komende editie van de Beverbeek Classic wedstrijd uitgebreid besproken.

 

 

 

 

01/12/2008

Nieuwe website online.