Beverbeek Classic vaart een nieuwe koers

Na de beslissing om in 2014 geen UCI 1.2-wielerwedstrijd meer te organiseren, gaat de Hamont-Achelse wielerorganisatie Beverbeek Classic – Herdenkingsprijs Hans Winters – een nieuwe ‘koers’ varen.

‘Achel, sport en feest’, zo heet het nieuwe evenement.

In het verkeersvrije centrum van Achel vindt er op zondag 8 september 2013 een “Kapetulierace” plaats voor de schoolgaande jeugd van Hamont-Achel en twee wielercriteriums. De naam ‘Kapetulierace’ is een knipoog naar het dialectwoord ‘Kapetulie’: een boekentas van de Achelse schoolkinderen uit de tijd van toen.

Op en rond het Michielsplein zijn er allerhande optredens van verenigingen en randanimatie. De horeca-uitbaters en middenstand van Achel en Unizo Hamont-Achel verlenen hun medewerking. Op gezellige terrasjes zal het heerlijk vertoeven zijn wanneer de renners over de plaatselijke omloop hun criterium rijden.

Kapetulierace

De ‘Kapetulierace’ is voorbehouden voor de Hamont-Achelse schoolgaande jeugd. De deelnemers worden ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen en reeksen. Het parcours is volledig afgesloten zodat er heel veilig kan gesport worden. De kinderen rijden eerst een verkenningsronde en daarna een wedstrijdje van 1 ronde van 1,1 km.

De kinderen kunnen inschrijven tot 1 juli in de Hamont-Achelse scholen. Eerste start is voorzien om 13u. De deelname is gratis. De kinderen rijden – met valhelm – op een gewone fiets, BMX of mountainbike. Racefietsen zijn niet toegelaten.

Optredens en randanimatie

Tijdens deze sportieve happening zijn er op en rond het Michielsplein optredens van balletgroep Pas de Deux uit Achel, twirlgroep The Starlights uit Achel, demonstratie door de Achelse politiehondenvereniging De Heidespeurders, SPW De Koekoek-Achel en allerhande randanimatie.

Criterium

De wielerliefhebbers kunnen die dag afzakken naar het centrum van Achel voor twee wielercriteriums. Om 16u starten de amateurs en masters voor 30 ronden van 2 km.  Twee uur later vertrekken de elites met of zonder contract en beloften voor hun wedstrijd over 35 ronden van 2 km. Aan beide criteriums ‘Grote prijs Hans Winters’ nemen telkens 50 renners deel.

Sport en cultuur op één dag, het kan in Achel op 8 september 2013.


Volg Ons Op:

fb tweet

logo
logo