Herdenkingsprijs Hans Winters

De Beverbeek Classic, herdenkingsprijs Hans Winters is een internationale UCI 1.2 wedstrijd, ingericht ter nagedachtenis aan Hans Winters, een beloftevolle wielrenner uit Hamont-Achel.

Hans WintersHans werd geboren te Hamont op 29 oktober 1975. Al op zeer jeugdige leeftijd bleek zijn interesse voor de wielersport. Op zijn allereerste koersfiets trainde Hans regelmatig rond het recreatiedomein De Bever, een parcours dat vandaag deel uitmaakt van de Herdenkingsprijs Hans Winters.

Op elfjarige leeftijd werd Hans lid van T.W.C. De Kempen uit Valkenswaard (NL). Een club die bekend staat voor zijn gedegen jeugdopleiding. Hier leerde Hans de knepen van het vak. Later werd Hans lid van o.a. de Noord Limburgse wielerclub en Pesant Club Liegeois. Met deze laatste club fietste Hans ook heel wat wedstrijden in Frankrijk o.a. de vierdaagse van de L’Aisne, de ronde van de Gironde, de ronde van de Vendé.

Hans wist enkele opmerkelijke prestaties neer te zetten gedurende zijn wielercarrière. Zo werd hij als 1e jaars “Nieuweling van het jaar” en eerste Limburger (7de totaal) op het Belgisch Kampioenschap voor nieuwelingen te Halanzy achter Frank Vandenbroucke en Glenn D’Hollander.

Op het Belgisch kampioenschap te Buggenhout werd hij als tweedejaars nieuweling 6de . Ook in Eupen – La Calamine zette Hans ooit een mooie prestatie neer. Hij werd 2de achter Rik Verbruggen.

Met de Limburgse selectie kon Hans ook het pistewerk aan. Hij had een snelle eindsprint in de benen. Het liefst reed Hans grote wedstrijden zoals Luik – La Gleize, E3 prijs Harelbeke, Kattenkoers Ieper, Luik – Bastenaken – Luik. Na deze laatste wedstrijd in 1996 is Hans noodgedwongen met wielrennen gestopt.

Tijdens het uitvoeren van zijn professionele bezigheid – Hans was postbode – werd Hans geveld door een hartstilstand. Reanimatie kon niet meer helpen. Hij overleed op 22 augustus 1996, bijna 21 jaar oud.

Om hem te blijven gedenken werd in februari 1997 de eerste Herdenkingsprijs Hans Winters georganiseerd.

Volg Ons Op:

fb tweet

logo
logo