Rutger Wouters en Jordi Meeus provinciaal kampioen.

rutger-wouters-en-jordi-meeus-provinciaal-kampioen

Niet de winnaar maar de renners op plaats drie en vier mogen zich voor het komende jaar provinciaal kampioen noemen bij de Elite zonder contract en de Beloften U23. In Achel-Centrum verschenen deze namiddag 71 renners aan de inschrijvingstafel. Na afloop kunnen we spreken van een boeiende wedstrijd die gewonnen werd door eliterenner Sven Noels (foto boven). Aangezien hij geen Limburger is moest de provinciale kampioen verderop in de uitslag gezocht worden. De kampioenentrui voor Elite zonder contract ging naar Rutger Wouters die op de derde plaats eindigde. En of de man gelukkig was met deze titel! Jordi Meeus, die vierde werd – al even gelukkig – kreeg de trui omgord van kampioen van Limburg bij de Beloften U23. En nog even dit: een pluim voor de organisatie van Beverbeek Classic, herdenkingsprijs Hans Winters. Duivel-doet-al Frido Winters, zijn bestuur en de talrijke vrijwilligers maakten er in Achel weer een schitterend wielergebeuren van!

002(Foto’s Edgard Van Decraen)

Uitslag Elite zonder contract en de Beloften U23

1)NOELS Sven
2)VAN OIRSCHOT Pieter
3)WOUTERS Rutger
4)MEEUS Jordi
5)MERTENS Robin
6)LOENDERS Glenn
7)HELVEN Sander
8)VAN BROEKHOVEN Bram
9)GEUENS Joris
10)KROONEN Bastien

Bram Wauters wint het junioreskampioenschap.

(Foto Edgard Van Decraen)

Bram Wauters uit Lummen (foto boven) is deze namiddag in Achel Limburgs kampioen geworden bij de juniores. Hij won vlot in een kopgroep van 6 renners waarin ook plaatselijk renner Kamiel Bonneu te vinden was. Bonneu liet zich echter ontgoocheld terugzakken vanwege het koersgedrag van sommige medevluchters.

Uitslag juniores

1)WAUTERS Bram
2)DANIELS Lars
3)DECOSTER Gerrik
4)THONNON Bas
5)VANDEBEEK Bjorn
6)BONNEU Kamiel
7)SCHERPENBERGH Tristan
8)BAMS Jarne
9)BROUWERS Arno
10)VAN BUN Dries

(Bron:internetgazet.be)

Programma zondag 14 mei 2017

Provinciaal kampioenschap junioren en Elites & Beloften.

Organisatie: Beverbeek Classic vzw, Herdenkingsprijs Hans Winters
Plaats: Achel – Dorpsstraat
Vertrek en aankomst: Dorpsstraat, ter hoogte café Het Molenhuis

Junioren – Provinciaal kampioen
Start: 13.00 uur
Aantal kilometers: 103,50 km – 23 ronden op gesloten omloop
Prijzenpot: 40 prijzen

Elites & Beloften U23 – provinciaal kampioenschap
Start: 16.00 uur
Aantal kilometers: 121,50 km – 27 ronden op gesloten omloop
Prijzenpot: 50 prijzen
Info: www.beverbeekclassic.com
Email: stefan.meyssen@skynet.be

Programma Pinkstermaandag 5 juni 2017

Toertocht voor wielertoeristen

Organisatie: Beverbeek Classic vzw, Herdenkingsprijs Hans Winters

Plaats: GC Michielshof, Michielsplein 3, Achel-Centrum

Vertrek en aankomst: GC Michielshof

Inschrijven: van 7.30 uur tot 11.00 uur

Afstanden: 70 km en 120 km

Één gezamelijke bevoorrading op ± 40 km en een tweede bevoorrading op ± 80 km voor de grote ronde.

Voozieningen: douches, drankgelegenheid en snacks, beveiligde fietsenstalling

Info: www.beverbeekclassic.com
Email: marc.buteneers@telenet.be

Beverbeek Classic organiseert provinciale kampioenschappen in 2017

Het bestuur van de Limburgse Wielerbond heeft de organisatie van drie provinciale kampioenschappen op de weg voor 2017 toegewezen aan de Hamont-Achelse wielerorganisatie Beverbeek Classic, Herdenkingsprijs Hans Winters. Op zondag 14 mei 2017 wordt in het centrum van Achel om 13.00 uur het startschot gegeven van het Limburgse kampioenschap voor junioren. De Achelse tweedejaarsjunior Kamiel Bonneu ligt er op gebrand om vlak voor zijn voordeur die provinciale titel binnen te halen.

Daarna is het beurt aan de Eliten zonder contract en de Beloften om in Achel hun provinciaal kampioenschap te betwisten.
Op pinkstermaandag 5 juni 2017 kunnen wielertoeristen hun kilometers afmalen tijdens een ‘toertocht’ over Limburgse wegen. Wie er graag vroeg bij is, kan al om 7.30 uur vertrekken aan het Michielshof.

Met deze organisaties wil Beverbeek Classic haar 20-jarig bestaan in de kijker plaatsen.

Toertocht scanning tafel 1

vwb logo

Update toertocht scanning tafel 1

Van de VWB heb we te horen gekregen dat de gegevens van tafel 1 verloren zijn. De scangegevens van tafel 1 zijn dus helaas verloren maar de deelnemers die toch de 3 punten voor het VWB klassement willen hebben kunnen contact op nemen met de VWB.


Bij het doorsturen van de inschrijvingen van de toertocht is er vastgesteld dat er iets mis is met de scanning van tafel 1. Concreet komt het er op neer dat enkel de gegevens van tafel 2 doorgestuurd zijn naar de VWB. We hebben hierop via mail en later telefonisch contact opgenomen met de VWB. Zij willen dit samen met ons uitzoeken (kijken of de gegevens van tafel 1 nog gerecupereerd kunnen worden). In afwachting hebben ze beslist om de scanning van tafel 2 van de website te halen om te voorkomen dat deelnemers gaan vragen ” de scans van de Beverbeek staan op de website en ik zit er niet tussen”. De man die dit probleem samen met ons moet uitzoeken is momenteel evenwel op vakantie. Hierdoor zal het enkele dagen langer duren alvorens we weten of dit probleem opgelost kan worden.

5 Juni 2016

420 deelnemers voor toertocht Beverbeek Classic

Op enkele uren tijd kreeg de organisatie Beverbeek Classic deze voormiddag 420 wielertoeristen aan de inschrijvingstafel voor toertochten van 70 en 120 km. “Van de deelnemers koos 60% voor de grote fietstocht van 120 km. Prof-renster Jessie Daams uit Achel-Statie kwam samen met haar broer naar het Michielshof om een trip door Noord-Limburg te maken. En de jongste wielrenner van de gemeente, de 11-jarige Dylan Leijssen uit Hamont, ging voor de eerste keer in zijn leven de toertocht van 70 km fietsen”, aldus voorzitter Stefan Verhoeven.  (Bron:Internet Gazet)

Sander Elen wint bij de Elite en Beloften.

Gerben Thijssen provinciaal kampioen 2016

Ook al was het deelnemersveld van het provinciaal kampioenschap nogal beperkt en een beetje onthoofd door de afwezigheid van Philipsen en in laatste instantie ook Meeus, toch heeft onze provincie met Gerben Thijssen een schitterende kampioen. Een klasbak die na veel pech ontzettend hard heeft terug gevochten. Gerben Thijssen van Acrog-Balen draagt dus een jaar lang de Limburgse trui. (Bron:wiellimb.be)

1 2 3 5

Volg Ons Op:

fb tweet

logo
logo